Ontwikkeltraject voor 45 plussers

Vijfenveertigplussers die vragen hebben rondom werk kunnen bij mij een ontwikkeltraject volgen. Dit korte en krachtige traject is een vervolg op de gesubsidieerde trajecten die ik tot 2020 kon aanbieden, vanuit het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Het bleken stuk voor stuk zin- en waardevolle trajecten te zijn, een reden voor mij om het te blijven aanbieden, nu echter niet meer als gesubsidieerd traject. Doel van het traject is dat je de regie van je loopbaan (meer) in eigen handen te neemt, zodat je op een duurzame, geïnspireerde en leuke manier je pensioenleeftijd kunt bereiken.

Werkwijze
In een kort traject van 5 contacturen verdiep je je in de vraag wat jij nodig hebt om met plezier te kunnen blijven werken, nu en in de komende jaren. Hierbij onderzoeken we je verlangens en behoeften en verkennen de mogelijkheden en  belemmerende factoren om te doen wat je eigenlijk graag wilt. Vervolgens werk je toe naar een ontwikkelplan voor de komende jaren.

Procedure
Nadat je je hebt aangemeld bij mij plannen we in eerste instantie twee sessies van 1,5 uur en een derde sessie van een uur. Om de tijd optimaal te benutten doe je ter voorbereiding op het eerste gesprek het nodige voorwerk. Ook voor de periodes tussen de sessies zul je opdrachten meekrijgen. De drie sessies vinden in een tijdbestek van 4 tot 6 weken plaats. Vervolgens ga je aan de slag met je ontwikkelplan. Na drie tot zes maanden plannen we een evaluatieve sessie, met als doel om nog een keer de puntjes op de i te zetten.

Heb je vragen? Wil je eerst (telefonisch) kennismaken?
Neem dan gerust contact op!