Persoonlijke begeleiding

  • Lijkt jouw leven op rolletjes te gaan en mis je tegelijkertijd een gevoel van betekenis?
  • Heb je last van kritische oordelen over jezelf en/of anderen?
  • Ben je een dierbare verloren of iets dat jou heel dierbaar was, en heb je behoefte aan steun en begeleiding?
  • Ben je op een punt in je leven dat je het allemaal even niet meer weet?
  • Wil je met meer mildheid, zorgeloosheid en vertrouwen in het leven staan?

Rondom dit soort onderwerpen kun je bij mij een begeleidingstraject doen. Wanneer je twijfelt of jouw thema past bij mijn praktijk, bel dan gerust om te overleggen.

Werkwijze

Voor een geslaagd begeleidingstraject is het essentieel dat er een vertrouwensrelatie ontstaat tussen jou en mij, zodat je je veilig en op je gemak voelt. Mijn ervaring is dat ik snel een vertrouwensrelatie weet op te bouwen. Vanuit daar kun je ontdekken wat er, in relatie tot jouw begeleidingsvraag,  in diepere lagen van je bewustzijn speelt. We onderzoeken welke aangeleerde overtuigingen, zelfbeelden en gewoontes jou belemmeren. Je leert op je gemak te zijn bij gevoelens en ervaringen die lastig voor je zijn. Ook oefen je met luisteren naar de signalen in je lichaam. Op deze manier ontstaan duurzame ontwikkelingen van binnenuit. Dit werkt door in je gedachten- en gevoelswereld en in het contact dat je hebt met mensen om je heen.

Nota Bene
Mijn ervaring is dat hoge sensitiviteit en hoogbegaafdheid veel impact hebben op hoe je jezelf en het leven ervaart. Het heeft zeker ook invloed op aangeleerde zelfbeelden en wereldbeelden. Daarom zal ik altijd nagaan of dit mogelijk aan de orde is bij jou.

Procedure

Tijdens een kennismakingsgesprek starten we met het verhelderen van je begeleidingsvraag. Na het kennismakingsgesprek beslis je of je de intake wilt voortzetten. Zo ja dan gaan we de keer erna dieper in op je achtergrond en geschiedenis. Desgewenst bereid je dit thuis schriftelijk voor. Daarna stellen we een plan op, met daarin o.a. de doelen die je graag wilt bereiken. We beginnen met een starttraject van 3 tot 5 sessies. Na dit starttraject evalueren we om na te gaan of je bij mij echt op de goede plek zit. Zo ja dan spreken we een vervolgtraject af.