Individuele begeleiding

  • Lijkt jouw leven op rolletjes te gaan en mis je tegelijkertijd een gevoel van betekenis?
  • Heb je last van kritische oordelen over jezelf en/of anderen?
  • Ben je op een punt in je leven dat je het allemaal even niet meer weet?
  • Heb je heftige dingen meegemaakt zoals verlies van een dierbare?
  • Wil je met meer mildheid, zorgeloosheid en vertrouwen in het leven staan?

Rondom dit soort onderwerpen kun je bij mij een begeleidingstraject doen. Wanneer je twijfelt of jouw thema past bij mijn praktijk, bel dan gerust om te overleggen.

Werkwijze

Individuele begeleiding start met het opbouwen van een vertrouwensrelatie. Voor een geslaagd begeleidingstraject is dat essentieel, zodat je je veilig en op je gemak voelt. Vanuit daar kun je ontdekken wat er, in relatie tot jouw begeleidingsvraag, in diepere lagen van je bewustzijn speelt.

Daarbij gaan we na of er belemmerende overtuigingen, gewoonten en beelden over jezelf en anderen zijn in relatie tot jouw vraag. We onderzoeken of je op je gemak kunt zijn bij gevoelens en ervaringen die lastig voor je zijn. We werken met signalen in je lichaam, die soms nog oud zeer in zich herbergen. En we verkennen en erkennen diepere behoeften, verlangens en drijfveren. Vroeg of later ontstaat er dan ruimte om te ontspannen en te vertrouwen op wie je eigenlijk bent en wat je echt wil in de relaties en situaties waarin je verkeert.

Nota Bene
Mijn ervaring is dat hoge sensitiviteit en hoogbegaafdheid veel impact hebben op hoe je jezelf en het leven ervaart. Het heeft zeker ook invloed op aangeleerde zelfbeelden en wereldbeelden. Daarom zal ik altijd nagaan of dit mogelijk aan de orde is bij jou.

Procedure

Tijdens een kennismakingsgesprek starten we met het verhelderen van je begeleidingsvraag. Na het kennismakingsgesprek beslis je of het voldoende klikt voor jou en of je de intake wil ingaan. Zo ja dan gaan we de keer erna dieper in op je achtergrond en geschiedenis. Desgewenst bereid je dit thuis schriftelijk voor. Daarna spreken we af waar we aandacht aan gaan besteden en hoe we dat gaan doen. We beginnen met een starttraject van 3 tot 5 sessies. Na dit starttraject evalueren we of we op de goede weg zitten en wat er verder nodig is.